EN FLO 2012 CAMP POINT

H oμαδα ΕΝ ΦΛΩ ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη δράση και έκθεση στην Αθήνα, που όλοι περιμένουν το Σάββατο το βραδάκι, 1η Δεκεμβρίου 2012  στη σοφίτα του CAMP POINΤ FOUNDATION στην πλατεία Κοτζιά (πλατεία του Δημαρχείου Αθηναίων). Σας περιμένουμε!...


EN FLO 2012   CAMP POINT
Solanum tuberosum

Σε κάποια χωράφια μας, υπόγειοι βλαστοί με φυλλίδα σχηματίζουν επιγενείς ρίζες. Είναι οι στόλωνες. Οι κορυφαίοι οφθαλμοί των ριζών αυτών διογκώνονται, δημιουργώντας κονδύλους ποικίλου μεγέθους και σχήματος.
Έχουμε σπείρει “πατατόσπορο”. Ο σχηματισμός των κονδύλων εξαρτάται από τη φωτοπερίοδο και από την αντίδραση στη θερμοκρασία του φυτού.
Η πατάτα ή γεώμηλο ή “Solanum tuberosum”, απλή, ταπεινή τροφή της φτωχολογιάς αλλά και της υψηλής μαγειρικής, γέννησε την πρώτη “μικρή επανάσταση” κόντρα σε όσους ήθελαν να αισχροκερδούν σε βάρος των καλλιεργητών αλλά και του κόσμου που αδειάζει τις τσέπες του για να προμηθευτεί ένα βασικό τρόφιμο επιβίωσης.
Κρατήσαμε αυτή την εμπειρία σαν ένα πολύτιμο μάθημα επινόησης, συλλογικότητας , εθελοντισμού και κοινωνικής συσπείρωσης για να λυθούν προβλήματα. Μια μικρή ενδεικτική μονάδα αυτοδιαχείρισης της τύχης μας.
Η πατάτα γίνεται λοιπόν, ο φετινός πρωταγωνιστής της ομάδας δράσης ΕΝ-ΦΛΩ. Από δω ξεκινά ένας μακρύς χορός από ιδέες, ερμηνείες, εμπνευσμένες εφαρμογές, καλλιέργειες  και εκτυπώσεις που η ομάδα προτείνει πάντα με μια δόση ποίησης  αλλά και σαρκασμού, όπως συνηθίζει να κάνει στη βραχύχρονη ιστορία της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου