Δελτίο Τύπου/XANIaRT 2013


 Η   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
 Η  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ
Ο   ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
  Η   ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΕΝ ΦΛΩ”-
-ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΤΟ   ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΙΑΣ ΒΟΥΒΩΝ
 ΚΑΙ ΤΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«ΧΑΝΙaRT 2013 ΕΙΚΑΣΤΙΚέΣ ΔΙΑΔΡΟΜέΣ στο ΝΟΜό ΧΑΝίΩΝ»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


«ΣΙΣΥφως – Η Σισύφεια Ρίζα της Ελιάς»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χάρης Κοντοσφύρης, Δήμητρα Σιατερλή, Δημήτρης Τανούδης & Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης
 Κυριακή 25 Αυγούστου 2013
ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ: 18.00,    ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ: 19.00     &   ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΙΑΣ ΒΟΥΒΩΝ: 20.30

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΚΡΗΤΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΙΑΣ ΒΟΥΒΩΝ:  25.8.2013 – 24.11.2013
ΑΝΟΙΚΤΑ: Καθημερινά 10:00-20:00
  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣυμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, το η Εικαστική Ομάδα “Εν Φλω”- Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Μουσείο Αρχαίας Ελιάς Βουβών και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης–Ελαιουργείον παρουσιάζουν την  Εικαστική Δράση: «ΣΙΣΥφως – Η Σισύφεια Ρίζα της Ελιάς», μια Αυτογνωσιακή Συσίφεια Διαδρομή από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης–Ελαιουργείον ως το χωριό Βουκολιές και από εκεί μέχρι το Μουσείο Αρχαίας Ελιάς Βουβών, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013.

Η Εικαστική Δράση θα ξεκινήσει με την Εικαστική Ομάδα “Εν Φλω” μαζί με κατοίκους του χωριού Δρομόνερο, καλλιτέχνες και φίλους, από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης–Ελαιουργείον του Δρομονέρου στις 18.00 με την τελετή μεταφοράς της χαραγμένης ξύλινης Σισύφειας Σφαίρας που δημιούργησε η Εικαστική Ομάδα “Εν Φλω”, προς το χωριό Βουκολιές (άφιξη περίπου στις 19.00) όπου θα χαιρετίσουν τους κατοίκους και θα τους προσκαλέσουν να ιχνογραφήσουν (frottage) σε χαρτί τα χαραγμένα σχέδια της Σισύφειας Σφαίρας-φορτίου.

 Η Oμάδα “Εν Φλω” μαζί με φίλους και όσους κατοίκους του χωριού Βουκολιές αποφασίσουν να ακολουθήσουν, θα ξαναπάρει το δρόμο προς το Μουσείο Αρχαίας Ελιάς Βουβών (άφιξη περίπου στις 20.30). Eκεί, κάτω από τη σκιά του πανάρχαιου και Μνημειακού Δέντρου της Αρχαίας Ελιάς, το κοινό θα ιχνογραφήσει και πάλι σε χαρτί τα χαραγμένα σημάδια της Σισύφειας Σφαίρας ενώ συγχρόνως θα διαβαστούν όσα «Όνειρα σε Άσπρο-Μαύρο» (βλέπε εδώ ) η ομάδα  “Εν Φλω” έχει συλλέξει.
Τα ιχνογραφημένα σχέδια και τα κείμενα των ονείρων θα μορφοποιηθούν με την τεχνική του οριγκάμι σε σχήματα σφαίρας και θα κρεμαστούν στην Αρχαία Ελιά -μικρά  εικαστικά μπόλια-  για να συνεχιστεί στο μέλλοντα χρόνο η καρποφορία της Συσίφειας Αφύπνισης από το Νότο (Χανιά) μέχρι το Βορρά (Φλώρινα) της Ελλάδας.
Η έκθεση της Σισύφειας Σφαίρας θα διαρκέσει από 25.8.2013 μέχρι 24.11.2013 στο Μουσείο Αρχαίας Ελιάς Βουβών. Ανοικτά κάθε μέρα 10:00-20:00. Είσοδος Ελεύθερη. Τα μέλη της ομάδας ΕΝ ΦΛΩ που συμμετέχουν:  Έρη Αγρίου , Γιάννης  Βγόντζας,   Aριάδνη Κασαπάκη, Γιώργος ΚεβρεκίδηςXάρης Κοντοσφύρης, Μανώλης Κούκκος , Ελένη Νίσκα, Μark Roth,  Δήμητρα Σιατερλή, Ράνια Σχορετσανίτη,  Μάγδα Χριστοπούλου,  Κλεοπάτρα Χριστοφίδη  
                                               
Δείτε το βίντεο της δράσης εδώ

Το κείμενο τεκμηρίωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ 
                                                             


                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου