Lembessiart2013-Συμμετοχή των Εν-Φλω στις παράλληλες δράσεις
Έτοιμο το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων  του διημέρου!

Σάββατο πρωί
11:00 | «Ας αφήσουμε τα αποτυπώματα μας στο περιβάλλον μας με τον πιο φιλικό τρόπο» Ανακαλύπτουμε τις απέραντες διαστάσεις που μπορούν να πάρουν χαρτιά, κουτιά, αλουμίνια και άλλα υλικά όταν βρεθούν στα χέρια των μικρών μας φίλων. Από το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης του «Έλα να παίξουμε» (για παιδιά 4-10 ετών)
12:30 | «Μια φορά κι έναν καιρό, όταν τα πουλιά μιλούσαν και τα δέντρα τραγουδούσαν...» Διαδραστική αφήγηση παραμυθιών από την παραμυθού Ζωή Νικητάκη με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών» (για παιδιά 6-12 ετών)
13:00 | «Παιχνίδια στο ...λεπτό!»,  τα παιδιά παίζοντας δοκιμάζουν τις τεχνικές τους δεξιότητες, βάζοντας τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητα τους για να ολοκληρώσουν ομαδικά τις απαιτούμενες δοκιμασίες μέσα σε ένα λεπτό. Από την 3η  Αγέλη Ναυτοπροσκόπων Ν. Φαλήρου (για παιδιά 5 - 11 ετών)
13:15 | «Παιχνίδι χειροτεχνίας με πατρόν ρούχων» Η Μαρία Μαλούχου μας καλεί να φτιάξουμε ένα  παζλ σκίτσου ρούχου με προσαρμογή πατρόν αξεσουάρ και στόλισμα από αστραφτερά βοηθητικά υλικά και φυσικά πολύ φαντασία (για παιδιά 7-13 ετών)

Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού του Σαββάτου θα βρίσκεται εκεί η κλόουν Πακίτα (Στεφανία Αϊβαλάκη) με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.

Σάββατο απόγευμα
16:30 | «Χαράζοντας και τυπώνοντας», Workshop χαρακτικής. Μάθετε τα μυστικά της βαθυτυπίας και χαράξτε τα δικά σας έργα τέχνης με τη βοήθεια των χαρακτών Γιάννη Κολιού και Γιάννη Καρδιακού και την υποστήριξη του Α εργαστηρίου χαρακτικής της ΑΣΚΤ
18:00 | «Επίδειξη debate» Αγώνας επίδειξης debate από το Ρητορικό Όμιλο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ένα θέμα έκπληξη
19:00 | «Φύγαμε για…χορό!» Διαδραστικό Street Latin Dance show, με το Δημήτρη Αναγνώστου & την ομάδα Street Latin Magic με την ενεργή συμμετοχή του κοινού
Κυριακή πρωί11:00 | «Τα παιδιά εικονογραφούν τον μύθο του Αισώπου: Ο γεωργός και τα παιδιά του», με την επίβλεψη της εικαστικού Άννας Τσαλάγκα. Ένα μύθος με οικολογικό χαρακτήρα για να μάθουμε να αγαπούμε τη φύση και τους θησαυρούς που μας προσφέρει (για παιδιά 8-13 ετών)
12:00 | «Μπάλες και κορδόνια από felt» Η σχεδιάστρια Έλενα Κυριακαράκου μυεί το κοινό στην τέχνη του felt. Υπό την καθοδήγηση της τα παιδιά κι όχι μόνο(!), θα παίξουν με μαλλί προβάτου, σαπουνάδες και νερά για να φτιάξουν με τα χέρια τους πολύχρωμες μπάλες και κορδόνια από τσόχα
13:00 | «Επικίνδυνες Αποστολές ... 50», μεγάλο διασκεδαστικό παιχνίδι, από την 3η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Ν. Φαλήρου. Τα παιδιά καλούνται να δουλέψουν ομαδικά, σε συναγωνισμό με άλλες ομάδες, βάζοντας το μυαλό τους σε εγρήγορση, ώστε να ανταπεξέλθουν στις «επικίνδυνες αποστολές» του παιχνιδιού (για παιδιά 12-15 ετών)
13:30 | «Χειροποίητα Σαπούνια από ελαιόλαδο και μούστο Αγιωργήτικου», η οινολόγος Ευαγγελία Παλυβού θα παρασκευάσει σπιτικά σαπούνια με βάση το αγνό παρθένο ελαιόλαδο με προσθήκη μούστου και άλλων μυστικών υλικών
14:30 | «Παιχνίδι με χρώμα» Σύγχρονος χορός από την ομάδα «ΙΝ ΤΗΕ ΒΟΧ» της Μαριλού Θεοδωρίδου. Χορεύουν: Ανδρεαδάκη Ερικέτη, Λαμπή Κωνσταντίνα, Λάζαρη Μαριάννα, Μορφονιού Δανάη, Στούρη Ιωάννα, Τουρβά Ελένη, Τσούση Χριστιάνα


Παράλληλες δράσεις

Η καλλιτεχνική ομάδα ΕΝ-ΦΛΩ των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας παρέα με τους καθηγητές τους Χάρη Κοντοσφύρη και Δήμητρα Σιατερλή, θα βρεθούν κοντά μας από τη Φλώρινα για δύο performances με τη συμμετοχή του κοινού. Το πότε θα γίνουν, παραμένει άγνωστο και για εμάς και για τους διοργανωτές αφού οι ΕΝ-ΦΛΩ θέλουν να διατηρήσουν το στοιχείο της έκπληξης.

Όλοι οι μαθητές των τάξεων του Δημοτικού International School of Piraeus (πρώην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ - ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ) σε συνεργασία με την εικαστικό του σχολείου Λία  Πέτρου δημιούργησαν με την τεχνική stop motion animation το 4 λεπτό κινούμενο βίντεο, με τίτλο "Εμείς κ Εμείς", το οποίο θα προβάλλεται στη διάρκεια του Lembessiart 2013. Επίσης, 300 δέντρα - σελιδοδείκτες, ειδικά σχεδιασμένα από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου θα μοιραστούν στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια του διημέρου θέλοντας να στείλουν ένα οικολογικό μήνυμα.

Καθ' όλη τη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχει στην οδό Λεμπέση υπαίθρια έκθεση γλυπτικής με συμμετέχοντες καλλιτέχνες τους: Gagik Altunyan, Αριστομένη Κατσούλα, Αγγέλικα Κοροβέση, Απόστολο Φανακίδη, Νότα Τσίτουρα, Βασιλική Φιλίππου και Paula Lakah.

Ακόμα, το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας θα παρουσιάσει δημιουργίες των παιδικών τμημάτων με θέμα την σύγχρονη γλυπτική.


Η εικαστικός Ραλλού Κάτσαρη θα παρουσιάσει την εγκατάσταση από ανακυκλωμένα υλικά υπό τον τίτλο «Το ημερολόγιο 1000 καπακίων. Πλαστικά καπάκια διηγούνται ότι άκουσαν μέχρι να έρθουν εδώ»

Η Καίτη Χαλιορή με το “World Water Museum” installation θα συμμετάσχει με on line σύνδεση στην ηλεκτρονική του σελίδα και θα εγγράφει στο Greek Water Society όσους επιθυμούν να ενημερώνονται  και να συμμετέχουν σε  δραστηριότητες που νοηματοδοτούνται μέσα από την γλώσσα της τέχνης και στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα της  υποβάθμισης, μόλυνσης και εξάντλησης του καθαρού, πόσιμου νερού στον πλανήτη.

Στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Εξυγίανση Λογικής» του πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη Νικόλα Αντωνίου. Στην el.marneri galerie θα τρέχει η έκθεση graffiti του urban artistΆγγελου Προεστού. Στο Christina Skouloudi design studio θα τρέχουν παράλληλα η έκθεση των product designers του κολεγίου ΑΚΤΟ με τίτλο «Σύγχρονα τελετουργικά, σύγχρονα εργαλεία», που από το Μάιο βρίσκεται στο μουσείο Μπενάκη και η έκθεση «Felt, η άλλη τέχνη του μαλλιού» από την Έλενα Κυριακαράκου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά  προϊόντα βιομηχανικού σχεδιασμού, να κατανοήσει το design process και να συζητήσει με τους φοιτητές για τη δουλειά τους, ενώ παράλληλα θα απολαύσει τις χειροποίητες  «αιθέριες» δημιουργίες από μαλλί και μετάξι της Έλενας Κυριακαράκου.περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου