Βράβευση της ομάδας Εν-Φλω από το Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω, "Νέες Κυδωνίες"


                                                        


Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, στις 18.00, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος" κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω, "Νέες Κυδωνίες". Η αίθουσα του φιλόξενου αυτού χώρου πλημμύρισε από ενθουσιώδη κόσμο όλων των ηλικιών. Τα συναισθήματα εναλλάσσονταν. Στιγμές έντονης συγκινησιακής φόρτισης με αναφορές στους πρόσφυγες της Μικρασίας, αλλά και στιγμές ευφορίας μέσω χαρμόσυνων ακουσμάτων από  την ενεργή χορωδία του συλλόγου.
Πρόγραμμα ποικίλο, με έντονες μνήμες της πρόσφατης ιστορίας μας, αλλά και ελπιδοφόρες αναφορές στο σήμερα. Άνθρωποι με ευδιάκριτη αγάπη για την παράδοση, καθώς και πάθος για τη δημιουργία στη σύγχρονη κοινωνία. Ομιλίες αναφορικά με τη μικρασιατική καταστροφή και απαγγελίες ποιημάτων με θέματα όπως αυτό της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Η βραδιά έκλεισε με την απονομή βραβείων σε όσους στήριξαν το Σύλλογο Μικρασιατών και  την ιδέα του ελληνισμού της διασποράς.
           Ξεχωριστή η στιγμή που απονεμήθηκε στην ομάδα Εν Φλω βραβείο, τόσο για τη συνεργασία στην Art Athina με τις "Μικροϊστορίες 1" μέσω της εικαστικής παρουσίασης και της διαδραστικής εκδήλωσης, όσο και για την εικαστική έκθεση στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Αιγάλεω με τις "Μικροϊστορίες 2". Και οι δύο δράσεις των Εν Φλω σημείωσαν επιτυχία καθώς υπήρξε έντονη συμμετοχή και ενδιαφέρον από το κοινό. Το κύριο ζητούμενο, η εξωστρέφεια μέσω της αλληλεπίδρασης πανεπιστημίου και κοινωνίας, τέθηκε σε εφαρμογή γι’ άλλη μια φορά, από ανθρώπους με διάθεση για επικοινωνία και δημιουργία.
            Η απονομή έγινε από την κυρία Νίνα Τσιναρίδου Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών και την κυρία Αθηνά Δασκαλάκη, αντιπρόεδρο του ομώνυμου συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της σύντομης, αλλά εμπεριστατωμένης ομιλίας της, η κυρία Δασκαλάκη αναφέρθηκε με τιμητικά λόγια στον κύριο Χάρη Κοντοσφύρη και στην κυρία Δήμητρα Σιατερλή, καθηγητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας και  ιδρυτικών μελών της ομάδας. Μάλιστα έγινε ανάγνωση επιστολής της κυρίας Σιατερλή, η οποία λόγω υποχρεώσεων δεν παρίσταντο στην εκδήλωση παρά τη σφοδρή επιθυμίας της, καθώς και κείμενο χαιρετισμού του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κυρίου Αντώνη Τουρλιδάκη, ο οποίος επικρότησε την όλη ενέργεια. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν οι εξής φοιτητές και απόφοιτοι του Τ.Ε.Ε.Τ., μέλη της ομάδας Εν Φλω: Έρη Αγρίου, Βίκυ Σαμουϊλίδου, Αγάπη Μαντζιώρη, Ανδρέας Γαυριλιάδης και Ευαγγελία Καραστεργίου, ενώ η Παναγιώτα Κορωνιού ανέλαβε καθήκοντα φωτογράφου. Αν και η εκδήλωση έλαβε τέλος, η αίσθηση της συνεργασίας και της αναγνώρισης από γλυκούς ανθρώπους, μας ζεσταίνει ακόμα.  

Αγάπη ΜαντζιώρηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου